Blog de marta-pilar

Autorretrato del estudiante de lenguas

La meva llengua materna i primera llengua han estat el català i el castellà ala mateixa vegada. He après aquestes dues llengües a l'hora, ja que amb els meus pares i a l'Escola Bressol parlava en català i amb els meus avis i tiets, que són amb qui estava fora de l'escola la major part del temps perquè els meus pares treballaven moltes hores, parlo en castellà. Per tant, aquestes són les dues llengües que considero llengua materna i primera llengua.

Sempre m'he considerat catalano i castellano-parlant en parts iguals, ja que aquestes llengües han estat a la meva vida de la mateixa manera des de que vaig néixer. Al principi parlava en català amb els meus pares, però amb el temps vam canviar a castellà, no sé per què. I des de llavors parlo en castellà amb tota la meva família. També amb la meva parella i força amics.

El català sempre l'he parlat a l'escola, a les activitats extraescolars i a la feina. Per tant, les dues llengües les considero igual de rellevants en la meva vida i tenen la mateixa importància. 

Com a llengua estrangera considero l'anglès, ja que és un idioma que he estudiat durant tota la meva escolarització com a primera llengua estrangera, des de ben petita. Només l'he estudiat a l'escola i mai he anat a cap acadèmia d'idiomes, sinó que sempre m'ha agradat molt aquest idioma, tinc facilitat per aprendre'l, m'interessa molt i sempre veig les sèries i pel·lícules en versió original, en aquest cas l'anglès. També m'agrada molt llegit les lletres de les cançons i entendre què diuen, i per l'interès que sempre he tingut per l'anglès ha fet que el pugui parlar. El fet de viatjar i haver fet intercanvis també m'ha dona i em dóna l'oportunitat de poder-lo practicar sovint i això encara m'agrada més.

Com a segons llengua estrangera considero el francès, ja que l'he estudiat durant 8 anys de la meva vida. També em sé defendre força bé amb aquest idioma, ja que també l'he pogut posar en pràctica durant diverses ocasions, fent viatges i intercanvis a França. 

El fet de tenir la facilitat en aprendre idiomes i el fer que m'agradi tant, sobretot l'anglès, em dóna l'oportunitat d'aprendre'l amb més rapidesa i gaudir-lo.

Comentarios

No hay ningún comentario

Añadir un Comentario: